Medlemsside for Brystkreftforeningen Haugaland

Velkommen til medlemssiden for Haugaland lokalforening

Årsberetning 2011 for FFB Haugaland

Styret i FFB Haugaland har i 2011 bestått av :
Leder Olaug HøieMortensen
Nestleder Heidi L. Wåge
Kasserer Solveig Nilsen
Sekretær Gerd Lise Dalen
Styremedlem: Ann Mari S. Hardeland og Lene Halvorsen
Varamedlem Ellinor Salomonsen

Det har vært avholdt 6 styremøter og 5 medlemsmøter og tur til Rosendal.
Det har vært rundt 40 medlemmer på møtene som er avholdt i Haugesund Sparebank sin kantine. Vi har dette året hatt foredrag av sykehusprest Gro Steensnæs Håvåg om den gode samtalen, Geir Torgersen om Santiago de Compostela, Helsebutikken på Bygnes viste kolleksjon av badetøy og undertøy og fortalte om nye regler for kompresjonsstrømper og Irene Melander var og holdt foredrag om akupunktur i forbindelse med kunstig overgangsalder ved medisinbruk etter brystkreftoperasjon.

I Januar var vi ,sammen med de andre pasientforeningene, arrangør for temakveld med ”hypokonderlegen” Ingvar Wilhelmsen på HSH , tema var ”sjef i eget liv” og i mars var det Vintersang også et samarbeid med pasientforeningene på Haugalandet. Dette var i forbindelse med Krafttak mot Kreft. Begge arrangementene var meget vellykket .

Gerd Lise var på samling for brukerrepresentanter i Bergen våren 2011 og Gerd Lise og Siv Johansen var på regional samlingen høsten 2011. Dette er årlige arrangement i regi av Kreftforeningen Vest. I tillegg var Olaug, Solveig, Kirsten, Siv og Janne Elin på likemannskonferanse i Oslo. Leder og kasserer var på styresamling i Tyssedal 12. og 13. februar.

Også i 2011 har vi vært aktive i Rosa sløyfe innsamlingen. I år var vi også med på Kulturnatt med arrangement på Høvleriet der Hugo Sollis fremførte sangen ”Say Yeah” laget spesielt for aksjonen. Videoen Pink Power ble også vist med dansere fra Musikklinjen ved Skeisvang videregående skole og leder Olaug Mortensen holdt foredrag om det å få brystkreft. Den rosa hengeren var ved Amandasenteret og vi hadde stand i Haugesund sentrum, på Amandasenteret, i Aksdal , sykehuset og i Åkra. Det var og folkemøte på Lille Maritim. Dette er et samarbeid mellom FFB Haugaland og Kreftforeningen vest. I 2011 var tema ”Sex og seksualitet med et eller to bryst” og fatigue etter brystkreft. Olaug og Solveig var på møte hos Mary Kay og Comso Pharma i Sveio.
På fagforeningen Delta sitt møte i Tysvær holdt Olaug foredrag og Monica og Siv solgte rosa produkter, Lions Karmøy invitert Olaug til å holde foredrag. O.J Hanssen hadde vindusutstilling og solgte produkter for Rosa sløyfe. Kunstneren Roald Tellnes ga oss et bilde som vi skulle lodde ut til inntekt for Rosa sløyfe. I tillegg fikk vi to weekendturer fra Haugaland Reisevalg til utlodningen. Dette ble trukket på medlemsmøtet den 31. oktober 2011. På Rosa sløyfe aksjonen kom det inn netto 145 000 kroner.
Besøkstjenesten har hatt 25 besøk ved Haugesund sjukehus og delt ut protese og materiell .

Svømming/vanngymnastikk samler en fast gjeng hver onsdag på Havnaberg og turgrupper har vi nå både i Djupadalen i Haugesund og Lierlund i Kopervik.

Det ble også søkt om midler fra Helse Vest og Kronprinsesse Marthas minnefond. Vi fikk kr 5000,- på hver av søknadene.

Grasrotandelen er nå kommet godt i gang og i 2011 fikk vi vel 9000 kroner.
I forbindelse med Rosa sløyfe aksjonen har vi og mottatt gaver. Vennegjengen som hadde nyttårstilstelning på Høvleriet hadde et overskudd på kr 10 000 som gikk til aksjonen. Lions Karmøy Frøya bevilget 20 000 til aksjonen og 15 000 til FFB Haugaland. Fra Delta Karmøy og Tysvær fikk vi 2000 kroner.

Foreningen har pr. 31. desember 250 medlemmer.


Haugesund 31. desember 2010
13. februar 2011


Olaug Høie Mortensen                                                                       Gerd Lise Dalen
Leder                                                                                                 Sekretær